Hvordan er det at være frivillig

Det er selvfølgelig først og fremmest super fedt, og man får mange gode kulturelle oplevelser med på vejen, mens man indgår i et stort fællesskab og skaber sig et stort netværk.

 

Derudover er de frivillige Skråens ansigt udadtil, da de frivillige er de første og sidste ansigter vores gæster møder, når de kommer og forlader Skråen.

 

De frivillige har flere funktioner under et arrangement på Skråen;

  • De står i indgangen, tager imod vores publikum og og scanner billetter.
  • De bemander vores garderobe.
  • De hjælper med seating af gæster til siddende arrangementer og holder opsyn i salen samt ved backstage under arrangementerne.
  • De hjælper med klargøring og afrydning/oprydning før og efter arrangementerne.
  • Ved sommerens udendørs arrangementer hjælper de frivillige også til i indgangen og som opsyn på pladserne, men her er det også muligt at stå i baren til fx Fredagsfest i Karolinelund, Skovrock eller i Spejlteltet.

 

En typisk vagt

En frivilligvagt på Skråen forløber typisk med, at man møder ind en time før dørene åbner. Herefter starter aftenens hold med at spise aftensmad sammen og efterfølgende starter klargøring af indgangen, garderoben og de frivilliges opgaver i salen.

 

Når dørene åbner, vil der oftest være 1-2 frivillige i indgangen til at byde velkommen, scanne billetter og håndtere eventuelle gæstelister og ledsagerordning. Andre frivillige, typisk 2-4, står klar i garderoben til at tage imod gæsternes overtøj og betaling. De øvrige frivillige er at finde i salen, hvor de blandt andet hjælper gæsterne på plads og holder opsyn med backstage-indgangen, udstyr, regler for presse/fotografering og lignende.

 

Under arrangementet er den primære opgave at holde opsyn med både indgang, garderobe og salen.

 

Når arrangementet er slut lukkes publikum ud, overtøj udleveres og de frivillige hjælper med afrydning og oprydning.

Når arbejdet er slut, sætter aftenens hold sig oftest ned og får en øl eller en vand og snakker om aftenens arrangement, mens der hygges.

 

 

Forventninger 

Som frivillig på Skråen skal man tage 8 vagter halvårligt. Weekendvagter og vagter i Royal Stage tæller dog dobbelt, så reelt set skal man tage 4-8 vagter halvårligt.

Når man er frivillig på Skråen forventer vi, at man indgår aktivt i arbejdet med at drive Skråen, og at man gør det med samme lyst, gå-på-mod og engagement som de ansatte. At arbejde på Skråen – også frivilligt – handler om respekt for hinandens betydning i ”maskineriet” og arbejdsopgaverne, respekt for kunstnernes arbejde og ikke mindst respekt for publikummet og selve oplevelsen.

Vi forventer også, at alle tager ansvar og er fleksible, da der altid kan ske noget uventet, der kan skubbe tidsplanen eller lignende. Uanset hvad der sker, skal vi altid forsøge at starte et arrangement til tiden og sørge for at publikum og artister får en god aften, og får at nå i mål med dette er vi dybt afhængige af de frivillige og ansattes indsats, og at man træder til, hvor der er behov for det.

Derudover forventer vi naturligvis, at man også har en interesse i kulturlivet, og at man ønsker at tage del i det store sociale fællesskab, der er på Skråen.

 

Lyder det strengt?

Det er det ikke. Vores erfaring viser at hvis man er engageret og fleksibelt i sin tilgang til arbejdet, så er det meget sjovere at have en vagt og man bliver mødt af brede smil fra publikum og gode kollegaer.

Bare rolig. Det er det heldigvis ikke. Vores erfaring viser, at hvis man er engageret og fleksibel i sin tilgang til arbejdet, så er det altid meget sjovere at have en vagt, og man bliver altid mødt af brede smil fra publikum og gode kollegaer.

Derudover går man også ofte hjem med et stort smil på læberne, da man får rigtig mange gode oplevelser med herfra.

 

Hvad får jeg så for at være frivillig?

Først og fremmest får du muligheden for at indgå i et godt socialt samvær med de mange andre frivillige. Derudover får du et kæmpe netværk, og du får også mange kompetencer indenfor kulturlivet og service.

De frivillige har selvfølgelig også en lang række fordele. Disse indebærer blandt andet, at man får fri entré til bemandende arrangementer, at man inviteres til særlige arrangementer, at man har rigtig gode personalepriser i baren, og at der holdes et par årlige udflugter og fester. Første mandag hver måned afholdes der også en hyggelig mandagscafé for alle Skråens aktive folk, hvor vi blandt andet hygger, spiser, afholder faglige kurser og workshops, besøger andre kulturorganisationer, snakker om booking og drøfter Skråens fremtidige program.

 

Lyder det som noget for dig?

Lyder alt dette som noget for dig, og kunne du tænke dig at blive en del af fællesskabet og være frivillig på Skråen? Så tilmeld dig skemaet, og så hører du fra os, når vi igen mangler frivillige i din aldersgruppe og inviterer til et ganske uforpligtende infomøde, hvor du kan høre meget mere om at blive frivillig på byens hyggeligste spillested.

 

Har du øvrige spørgsmål, er du altid velkommen til at sende en mail til Line Jensen, som er ansvarlig for Skråens frivillige, på Line@skraaen.dk.