August Høyen har haft et vildt år. Med debut-ep’en ’Det Hele Handler Om Dig’ fra maj 2023 fik den unge sangskriver et regulært gennembrud. Herefter fulgte P3’s Uundgåelige, optrædener på bl.a. Roskilde Festival og Smukfest, en DMA-nominering, en stribe af udsolgte koncerter på hans første fulde danmarksturné – og senest hans første, og i øvrigt bragende udsolgte, koncert i ikoniske Sto-re VEGA i København. Nu annoncerer sangskriveren endnu en danmarksturné med ny musik i ba-gagen.

August Høyens musikalske løbebane begyndte, da han startede til trommer som dreng – for børnene i hans familie skulle lære at spille. Samtidig med at han udforskede rytmerne, sad han på sit drengeværelse og lyttede til Stevie Wonder og øvede sig i at synge. Time efter time. Mens vennerne blev bedre til vristspark pa fodboldbanen, blev han bedre til at udtrykke sig gennem sang. Og det skulle han få brug for. For i 2021 brugte August Høyen en del tid hjemme, hvor han befandt sig et mørkt sted og ledte efter en vej ud. Det var der, hans far forærede ham en guitar. Hans evner på det seksstrengede instrument begrænserede sig til to akkorder, men han begyndte at klimpre og lege med små sange. Han tog afsæt i den countrymusik, han var blevet dybt fascineret af. Modet til helt roligt og uden omsvøb bare at skære ind til en sandhed. Fra for længst afdøde legender som Mississippi John Hurt til cool vibrerende nutidsnavne som Alison Krauss. Han tog de traditioner for ukrukket ærlighed og smeltede dem instinktivt sammen med sine og soulfornemmelser, og da sangen ’Forsvinder’ tog form, fandt han en retning. Denne retning kry-stalliserede sig sidenhen med debut-EP’en ’Det Hele Handler Om Dig’ fra 2023 som gav Høyen et regulært gennembrud på den danske musikscene.

Og året 2024 tyder da i det hele taget heller ikke på at blive mindre travlt. AugustHøyen har i de forgangne måneder brugt tiden flittigt på at skrive og indspille ny musik i selskab med sine faste kreative samarbejdspartnere T&O og Laurits Smedegaard Andersen. Første udspil herfra er singlen ’Jaloux’ som udkom d. 31. maj – en sang der ønsker at være med til at aftabuisere en følelse, som de fleste kender, men som de færreste bryder sig om. Og en sang der atter en gang demonstrerer dét der gør Høyen unik som sangskriver: hans evne til at fortælle de helt enkle og klare fortællinger om det almenmenneskelige følelsesliv, som han beskuer og beskriver fordomsfrit og med varme, omsorg og forståelse for lytteren.

’Jaloux’ er det første blandt flere udspil i 2024. Og med ny musik følger naturligvis nye koncerter, hvorfor August Høyen i starten af 2025 tager på en landsdækkende turné.

Se datoer
Ledige billetter

August Høyen

Næste show

16. jan 2025

Pris

250 DKK

Billetsalget starter 12. juni kl. 8

Skråen i Nordkraft

Kjellerups Torv 5
9000 Aalborg
Se på Google Maps

Vigtige praktiske informationer til arrangementet

Læs mere

Datoer

torsdag • Skråen

16.01.2025

Kl. 20:00
Ledige billetter
Type

Ståplads

Pris

250 DKK

Dørene åbner

19:00

Andre arrangementer lige nu

Nyt fra Skråen

Hold dig opdateret.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

  Besøg vores Facebook

  Praktiske informationer

  Kom i god tid

  Dørene åbnes typisk 1 time før koncerten eller showet - tjek din billet her står info, ligesom de også står under det enkelte arrangement.

  Ved siddepladser gælder "først til mølle" princippet, med mindre det er nummererede siddepladser. Er I flere der skal sidde sammen er det derfor en god ide at komme i god tid, hvilket vil sige når dørene åbnes.

  Der er altid begrænsede siddepladser, også ved ståkoncerter. Her gælder også "først til mølle" princippet.

  Skråen bestræber sig altid på at starte koncerten til tiden.

  Hav din billet klar

  Vi scanner billetten i indgangen – så hav venligst din billet klar.

  Det går hurtigst med en papirbillet, så har du muligheden, så print venligst din billet.

  Har du den på din mobil, så skru helt op for lysstyrken – så er den nemmere at scanne. Hvis din telefons skærm er i stykker, kan det give problemer med at scanne billetten, så print venligst din billet, hvis din skærm er i stykker.

  Vi kan ikke scanne et printscreen af din billet, så download det i stedet for.

  Har du flere spørgsmål

  Har du spørgsmål til parkering, ledsagerordning eller andet, kan du sikkert finde svaret under INFO lige herunder.

  Ellers er du velkommen til at skrive til billetsalg@skraaen.dk