Band Battle 2018

band battle 2018

Årets Band Battle bands er fundet

Skråen i Nordkraft har fundet alle deltagerne til nordjysk talentkonkurrence som for alvor skydes i gang nu på torsdag den 15. marts 

12 bands og 10 singer-songwriters er blevet udvalgt til  Band Battle, og som dermed skal spille om at blive Årets Nordjyske Band og Årets Nordjyske singer/songwriter.

”Selvom Skråen præsenterer rigtig mange koncerter henover året med talentfulde nordjyske artister er Band Battle nu noget helt specielt for os. Det er her at helt nye uprøvede regionale navne får adgang til en stor scene og professionelt udstyr, som normalt er der hvor de store nationale og internationale artister spiller.” udtaler projektansvarlig for Band Battle Søren B. Kristensen. ”Igen i år har vi fået tilmeldinger fra hele Nordjylland, og for langt hovedparten gælder det, at det er første gang, de deltager i Band Battle. Det er altid utrolig spændende at se, hvad der kommer ind, for 80% af det, vi får ind, er musik, vi ikke har hørt om, selvom vi er meget opsøgende på ny nordjysk musik. Og så er det bare utrolig spændende at følge en række talentfulde bands tæt i op til flere måneder, og se hvor meget de udvikler sig” afslutter Søren B. Kristensen

Sidste års vindere blev Merula, som udover præmier og spillejobs til en samlet værdi af 50.000 kr, fik opvarmnings tjansen til  Skovrock med Gnags og Wafande. Årets Nordjyske Songwriter 2017 blev delt mellem den talentfulde jazzguitarist og sangerinde Ginne Marker samt  elektroniske What A Month  som bl.a. varmede op for Burhan G i Skovdalen sidste sommer.

I år afholder Skråen i Nordkraft 5 semifinaler - 3 for bands, 2 for singer-songwriters. Fra hver semifinale går 2 bands/solister videre til finalen, som afholdes den 13. maj på Skråen i Nordkraft. Publikum stemmer ét band/solist videre pr. aften og et dommerpanel vælger også en deltager, som går videre til finalen. Bands og singer/songwriters, som tidligere har klaret sig godt ved Band Battle, giver koncert, mens dommerne voterer.

Udover at være med i kapløbet om at blive Året Nordjyske Band eller Årets Nordjyske Singer/songwriter giver Band Battle også muligheden for at blive ”opdaget”. Skråen har tradition for at booke flere af de bedste Band Battle bands og singer/songwriters til kommende koncerter, og igen i år består Band Battle finalens dommerpanel af professionelle branchefolk fra festivaler, spillesteder, pressen, bookingbureauer mm.

Band Battle er sponsoreret af Skråen i Nordkraft, Royal Unibrew, ANR samt Dansk Musiker Forbund.

For yderligere info om Band Battle kan i kontakte Søren Kristensen,

m: sorenb@skraaen.dk, t: 61721363

band battle

Hvorfor Band Battle?

Udover at være med i kapløbet om at blive året Nordjyske navn eller Årets Nordjyske Songwriter giver BandBattle også muligheden for at blive ”opdaget”. Skråen har tradition for at booke flere af de bedste Band Battlebands og singer/songwriters til kommende koncerter, og igen i år består Band Battle finalens dommerpanel af professionelle branchefolk fra festivaler, spillesteder, pressen, bookingbureauer mm. Dette gør Band Battle til et fremragende udstillingsvindue for nordjyske bands og singer/songwriters.

band battle

For bands med lyttemateriale:

For bands og singer/songwriter som allerede har en indspilning kan man ansøge online her

Der er deadline 15. februar 2018.

Et udvalg lytter de indkomne ansøgninger igennem og vælger 12 bands ud som sammen med de 3 vindere fra de indledende runde kæmper om 6 finalepladser. I Songwriter Battle kommer 10 singer/songwriters til at kæmpe om 2 finalepladser.  For bands og songwriters der ansøger online, får I svar, om I er kommet med i semifinalerne til Band Battle eller Songwriter Battle senest den 20 feb. 2018. Dommerne til Band Battle bliver igen i år professionelle branchefolk fra festivaler, spillesteder, pressen, bookingbureauer mm.

Som sidste år arrangerer Skråen 2 indledende runder rundt i region, hvor man ikke behøver at have indspillet materiale for at deltage. Ved hver runde går 1 band videre. Du kan tilmelde dig de indledende runder ved at sende en mail til sorenb@skraaen.dk med bandnavn, evt. link til jeres musik, samt kontaktperson, navn, adr, tlf. Vi skal have jeres tilmelding senest en uge før den indledende runde finder sted.

De 2 indledende runder afholdes i:

6/2 Østhimmerlands Ungdomsskole, Bælum

1/3 Skråen i Nordkraft, Aalborg

PROGRAM

Band Battle 1. semifinale:

Torsdag 15. marts 2018
DANIEL JUL, SONS OF ALEBU, MÖWE, TEMPEST DRIVE + Koncert med JENS JEPSEN

                     

Band Battle 2. semifinale:

Lørdag 31. marts 2018
LILLEVANGEN, ACT OF COHESION, MØRK, FRANCISKA + Koncert med MYXIL

 

Songwriters Battle 1. semifinale

Onsdag 28. marts 2018
ANGÅENDE MIG, SPÏR, CASPERSEN/SKOVSEN, CHRISTIAN HØGH, ANDREAS MØRCH + Koncert med TUNDRA

 

Band Battle 3. semifinale:

Torsdag 26. april 2017
NO MAN’S NAME, 2nd STRIKE, DUSTDROME, BLOOMING

                                          

Songwriters Battle 2. semifinale

Tirsdag 17. april 2018
ÈN MAND STÆRK, GUILLERMO NEUENSCHWANDER, DOT IN THE UNIVERSE, MIKKEL MAYUR, PERNILLE & JULIE + koncert med ANE MONSRUD

 

Band Battle og Songwriters Battle finale

Lørdag den 5. Maj 2018

4 singer/songwriters + 6 bands samt koncert med WHAT A MONTH

Band Battle er støttet af: