Wangel

Danske Wangel er den 7. april klar med ny lyd i form af første single Reason fra det kommende album. Sangen har Peter Wangel skrevet til sit endnu ufødte barn. Det handler om at give noget videre – kærlighed, men også arvelig psykisk sygdom.

Hvad siger du til dit barn, hvis det arver din psykiske lidelse?

Peter Wangel, som er sangeren og sangskriveren bag Wangel, fik diagnosen ‘bipolar’ som 19-årig. Og nu hvor han sammen med kæresten venter deres første barn, trænger spørgsmålene sig på. I teksten til sin nye single Reason forsøger han at komme med nogle svar.

Reason er først og fremmest en velkomst og en hyldest til det nye liv, som er på vej. En ærlig sang om at se de svære udfordringer i øjnene, men samtidig nære stor tillid til, at kærlighed er det vigtigste.

- Jeg er selv opdraget med masser af kærlighed og tryghed, og det har betydet for mig, at jeg er i stand til slå mange af de udfordringer af banen, som følger med en diagnose som min. Det vil jeg gerne give videre til mit barn – uanset hvad der skulle ske, fortæller Peter Wangel. Reason er desuden forløber for det nye album af samme navn, der udkommer til september.

Den nye single og det nye album er inspireret af blandt andre den norske forfatter Karl Ove Knausgård, som er blevet berømt for sine autofiktive bøger, der uden omsvøb beretter om de helt nære og private ting.

Peter Wangel fortæller:

- Mine tidligere udgivelser har især kredset om de store, 'ensomme' følelser; dem der kun fandtes inde i mig. Denne gang er det anderledes. Nu påvirkes mine følelser af noget udefra – min kæreste, mit barn – og det har Knausgård og hans stil hjulpet mig til at fortælle om helt eksplicit. Mindre kryptisk om man vil.

Wangel er et samarbejde mellem Peter Wangel og producer Kasper Ejlerskov Leonhardt. I maj måned giver de fem koncerter i Danmarks største byer, begyndende med SPOT Festival fredag den 5. maj. Med sig har de trommeslager Kristoffer Tophøj. 

Køb billet
Besøg kunstnerens www

Dato

Tid

Beklager, vi har ingen datoer for dette arrangement

Pris

Ståpladser 155,00 kr


Sted

Skråen

Tidsplan

Dørene åbnes: kl. 19.00

Koncert: kl. 20

Salsplan

Se salsplan