Jørgen Leth, Naja Marie Aidt, Carl Emil Petersen, Caspar Eric & Supapawa

Digte & Lyd

Digte & Lyd: Godt for hovedet og kroppen

Den 14/9 bliver det moderne liv dissekeret af bl.a. Naja Marie Aidt, Caspar Eric og Jørgen Leth gennem ord og uafrystelige lyduniverser, når vi slår dørene op til Digte & Lyd.

Det er med glæde, at vi kan præsentere lyrik-arrangementet Digte & Lyd. De tidligere udgaver i København har trukket fulde huse i VEGA og været et regulært tilløbsstykke. Programmet byder på rørende og oprørende musik- og lyrikoplevelser, der sætter sig i kroppen, gør godt i hovedet og samler generationer.

Digte & Lyd er en sanselig sammensmeltning af rum og tid, hvor forfatternes stærke ord blandes med musik, så publikum for en stund har muligheden for at se omverdenen i et andet perspektiv. Kählers kulturchef Ane Cortzen holder styr på aftenens program, som byder på følgende:

Jørgen Leth
Kulturikonet Jørgen Leth har siden 60’erne været en af de mest markante stemmer i dansk kulturliv. Her var han var en af de første til at kaste sig ud i genren spoken word. Det store forfatterskab breder sig over emner Tour de France, Haiti, film, sport og Leths eget liv. I 2015 udkom fjerde bind i serien om Det uperfekte menneskeMine helte, hvor Leths liv belyses på interessant vis gennem hans møde med helte – og skurke. 

Naja Marie Aidt 
Den Brooklyn-bosatte forfatter er eksklusivt hjemme fra USA for at medvirke i Digte & Lyd. Naja Marie Aidt har netop udgivet bogen Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage, som handler om sønnen Carls død blot 25 år gammel. Den ærlige tekst nærmer sig det umulige: at skrive om sit døde barn. Prosastykker til Carl veksler med lyriske passager, og brudstykker fra nutiden glider over i erindringsglimt og dagbogsnotater. Det er en udforskning af poesiens sprog om sorg og kærlighed.

Jørgen Leth og Naja Marie Aidt bliver interviewet om musikken, rytmen og klangene i deres poesi samt, hvordan de finder inspiration i musik.

Caspar Eric & Supapawa
Caspar Eric har skrevet sig ind som en af de mest interessante popkultur-digtere, der har debuteret de seneste par år. Senest med digtsamlingen AVATAR, som består af otte digtsuiter, der er baseret på forskellige tekster, udsagn eller kunstværker af og om unge mænd, som har begået selvmord. Sammen med Mikkel Grevsen udgør han duoen SUPAPAWA (udtales superpower), der splitter spoken word-genren fra hinanden og forener autotunet oplæsning med krystalklare afro-synths i et nyt, udadvendt poesiformat.
 

Carl Emil Petersen
Carl Emil Petersen, den tidligere forsanger i Ulige Numre, gik tidligere i år solo, og du kan nu glæde dig til at nyde sangerens vedkommende tekster til Digte & Lyd i København, Aarhus, Aalborg og Odense.  

Sangeren binder sløjfe om et program, der kredser om kærlighedens mange væsner og byder på rørende og oprørende musik- og lyrikoplevelser, der sætter sig i kroppen, gør godt i hovedet og samler på tværs af generationer.  

Køb billet

Dato

Tid

Beklager, vi har ingen datoer for dette arrangement

Pris

Unum. siddepladser 215,00 kr


Sted

Skråen

Tidsplan

Dørene åbnes: kl. 19.00

Show: kl. 20.00

Salsplan

Se salsplan