Hugo Helmig

Support: Anton Walter

HUGO HELMIG UDSENDER DEBUTALBUM 1. MARTS

Den populære danske artist og sangskriver Hugo Helmig er klar med debutalbummet Juvenile, der fuldender halvandet år med fuld fart frem for den århusianske hit-mager.

Teenageårene er netop overstået for Hugo Helmig, men den 20-årige sanger og sangskriver føler sig ikke voksen af den grund. Endnu. Det er en af grundene til, at Hugo har kaldt sit debutalbum Juvenile: ”Ordet beskriver mig ret godt,” griner han. ”Efter min opfattelse er det en ung person, som måske endda er lidt barnlig. En person, som ikke altid ved, hvad han laver, men som vokser langsomt og forsøger at få det hele til at give mening. Der er jeg lige nu. Ikke rigtig ung, men heller ikke rigtig voksen.” 

 

Albummets 11 sange kredser om netop at være ung og forsøge at få overblik over tilværelsen – og alt det, der følger med kærligheden. Både når den blomstrer, og når den gør allermest ondt. Der er også sange der handler om at have det sjovt uden at tænke på morgendagen, men også om tvivlen og usikkerheden der følger med.

 

Størstedelen af albummets sange er skrevet og indspillet i et lille studie i Københavns Nordvestkvarter, hvor Hugos pladeselskab The Bank har adresse. Studiet tilhører den 10 år ældre producer Emil Falk, som Hugo klikkede med musikalsk ved allerførste møde: ”Emil og jeg har et særligt bånd, når det kommer til musik. Vi tripper over de samme ting. Det gælder både gammel blues & country og nye popsange. Vi elsker begge både BB King og Justin Bieber,” fortæller Hugo.  ”Vi går meget op i detaljen og kan bruge masser af tid på at finde den helt rigtige lyd. Jeg laver popmusik, men jeg vil gerne lave noget som folk kan mærke.” 

 

Resultatet er 11 sofistikerede popsange, som kan stå side om side med internationale stjerner som Shawn Mendes og Ed Sheeran. R&B elementer møder akustiske guitarer og fængende melodier. Der er inspiration hentet fra traditionel blues, men i lige så høj grad fokus på det gode og catchy omkvæd. Og nå ja, så Hugo Helmigs karakteristiske og nærværende vokal på toppen.

 

Hugo Helmig udgav sin debut single ’Please Don’t Lie’ få uger før sin 19-års fødselsdag, og pludselig gik alting meget hurtigt. Den fængende sang blev den mest spillede danske sang på dansk radio i 2017, sikrede Hugo den første platinplade og er i skrivende stund blevet streamet over 30 millioner gange. Pludselig var der også bud efter den unge Helmig syd for grænsen, da ’Please Don’t Lie’ kravlede op ad den tyske airplay chart. Den peakede på en solid tredjeplads, og sangen bredte sig til andre europæiske lande, hvor den gik Top-10 i Østrig og Top-20 i Schweiz. Opfølgeren ’Wild’ gjorde sin forgænger kunsten efter og tilbragte hele fem uger som #1 på den danske airplay chart og endte også som #3 i Tyskland. I løbet af 2018 spillede Hugo over 70 shows med sit band, der består af jævnaldrende musikere fra Aarhus. Han modtog desuden ”Årets Nye Navn” og ”Årets Hit” til Gaffa Prisen, ligesom han fik tildelt ”Årets Musiknavn” af Politikentil iByen Prisen. Og så fandt han altså også tid til at skrive og producere sit debutalbum, ’Juvenile’.

Køb billet
Besøg kunstnerens

Skråen by night

Efter koncerten med Hugo Helmig er der Skråen By Night i Skråens louge. Der er fri entré for publikum med billet til Hugo Helmig.
While I Wonder 21/10/19

Dato

Tid

Beklager, vi har ingen datoer for dette arrangement

Pris

Ståpladser 195,00 kr


Sted

Skråen

Tidsplan

Dørene åbner: kl. 19.00

Koncert: kl. 20.00

Salsplan

Se salsplan