Digte & Lyd

Bisse, Helle Helle og Olga Ravn & Simon Littauer, Theis Ørntoft

 

Digteren Yahya Hassan kommer ikke til at optræde til Digte og Lyd i VEGA, på Skråen i Aalborg, Musikhuset i Århus eller Posten i Odense, da han for nuværende er varetægtsfængslet.

 

Yahya Hassan har ikke selv ønsket at kommentere på dette forhold.

 

Theis Ørntoft erstatter Yahya Hassan

 

Gennem programmets rørende og oprørende musik- og lyrikoplevelser får du forhåbentlig både noget til kroppen, hovedet og til hjemturssamtalen. 

Skråen bliver med Digte & Lyd igen omdannet til en sanselig sammensmeltning af rum og tid, hvor nogle af Danmarks mest interessante forfatteres stærke sætninger akkompagneres af musik, så publikum for en stund værdsætter det ubevidste, åbner nye perspektiver og får ord-gåsehud. Det byder i oktober på følgende navne: 

Helle Helle 
Helle Helle er minimalismens mester og formår med en nøgtern realisme at indfange hverdagens trivialiteter, hvor dramaet lurer under overfladen, i en underspillet form. Den roste forfatter har netop udgivet romanen "de" om et mor-datter-forhold. Det er også en fortælling om sygdom, kærlighed og om at gå på gymnasiet i begyndelsen af 80'erne. Om hvordan sproget ikke altid slår til, men så alligevel gør. Rødby-Puttgarden (2005) blev hendes store gennembrud og indbragte hende Kritikerprisen. 

 

Bisse 
På rekordtid har Bisse formået at sætte sit aftryk på den danske musikscene gennem højenergisk produktivitet og excentricitet. Små to år efter debuten PMS udkom Bisses sjette studiealbum 19.6.87. Det understregede, at den danske sangskriver og musiker pt. er en af Danmarks mest interessante artister lige nu. Til Digte & Lyd kommer Bisse til at skabe en ny performance gennem oplæste tekster og benspænd. 

Olga Ravn & Simon Littauer 
Olga Ravn debuterede i 2012 med digtsamlingen Jeg æder mig selv som lyng. Efterfølgende kom også spøgelsesfortællingen Celestine og digtsamlingen Den hvide rose. Senest er den litterære science-fiction roman De Ansatte udkommet. Romanen undersøger, hvad forskellen er på et menneske og en ting, og hvad det vil sige at være i live. Olga Ravn bliver akkompagneret af musikeren og produceren Simon Littauer, der har modular-synthesizere med på scenen og bevæger sig mellem techno, glitch og eksperimenterende i sit improviserede maskin-univers. Han spiller i flere forskellige bandkonstellationer og har produceret for blandt andre MØ, Kwamie Liv og Reptile Youth. 

Køb billet

Dato

Tid

Beklager, vi har ingen datoer for dette arrangement

Pris

Unum. siddepladser 245,00 kr


Sted

Skråen

Tidsplan

Dørene åbner: kl. 19.00

Show: kl. 20.00

Salsplan

Se salsplan